Agile foundation certificaat

Als agile nieuw voor je is, overweeg dan een Agile Foundation certificaat. We dagen je uit om jezelf flink te verdiepen in het onderwerp en goed bekend te raken met de meest voorkomende begrippen, frameworks, methoden en praktijken rond agile. Als je het examen eenmaal hebt gehaald, kun je stellig beweren dat je een behoorlijk goed idee hebt wat agile is. In elk geval genoeg om te gaan verkennen wat het agile gedachtengoed jou kan brengen in je werk!

Het ONLINE examen: OVERAL en ALTIJD Per direct bieden we het Agile Foundation Examen online aan. In het Nederlands of het Engels. Hieronder lees je alles over het examen en de procedure. Lees deze pagina dus aandachtig.

Wil je direct naar de examen site? Klik dan hier. Onderaan de pagina kan je het examen in het Nederlands kiezen.

Social badge voor bestaande Agile Foundation gecertificeerden Heb jij in de afgelopen jaren je Agile Foundation certificaat behaald? Vraag dan je Social Badge aan, zodat jij op LinkedIn, Twitter en Facebook jouw Agile kennis kan aantonen. Tip: voeg deze badge ook toe in je CV! 

Het Doel

het Agile Foundation certificaat is bedoeld voor mensen die nieuw zijn met het begrip “agile” en graag willen ontdekken hoe het precies zit, met alles wat erbij komt kijken.

Het idee achter het Agile Foundation examen is dat je jezelf serieus verdiept in de theorie rond agile. Hoe je dat doet bepaal je zelf. Je leest boeken, artikelen, blogs. Je bekijkt filmpjes, luistert podcasts, bezoekt evenementen of je observeert mensen die in de praktijk aan de slag zijn met agile.  Een training volgen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Ondanks dat we hier spreken over een “Foundation” examen, is het examen allerminst een eitje. Agile zijn is vaak best lastig. Bereid je daarom goed voor!

Jij maakt het verschil

Als je graag voor het Agile Foundation examen wilt slagen, helpt het als je oprecht geïnteresseerd bent in het onderwerp. Gebruik het Agile Foundation examen daarom om te bepalen of jij genoeg van agile weet om serieus genomen te worden als het erop aan komt.

Een certificaat is natuurlijk altijd handig om te kunnen overleggen bij een sollicitatie of een kennismakingsgesprek. Wij geloven echter dat de kennis die je hebt opgedaan tijdens je voorbereiding op het examen pas echt het verschil maakt. 

Het volgende niveau op de Agile Certification Roadmap is het Agile Practitioner certificaat. Hoewel het Agile Foundation certificaat niet vereist is om je voor het Agile Practitioner aan te melden, zal het je zeker helpen.

Jouw investering

Het Agile Foundation examen kost 175 euro exclusief BTW per persoon. Als jij of de organisatie waarvoor je werkt lid is van het Agile Consortium, krijg je meteen 20% korting en betaal je nog slechts 140 euro exclusief BTW.

Naast een financiële investering doe je een investering in tijd en aandacht voor het onderwerp agile. Je bent daarin helemaal vrij om te doen wat je wilt. In de Agile Foundation syllabus staat op welke onderwerpen je getoetst wordt tijdens het examen. Deze syllabus is gratis te downloaden van de examen site.

We raden je nogmaals aan boeken, artikelen en blogs te raadplegen. Bovenal adviseren we je met mensen te gaan praten die ervaring hebben met agile. Stel hen vragen, observeer wat ze doen en ga met ze in gesprek. 

Je aanmelden voor een examen

Om een Agile Foundation certificaat te behalen, moet je slagen voor een multiple choice examen waarin jouw kennis van agile wordt getoetst.

Als examenkandidaat moet je een online deelname bewijs aanschaffen (hier)  en beantwoord je 60 multiple choice vragen binnen 60 minuten. 

Om te slagen moet je 70% van de vragen correct beantwoorden, ofwel ten minste 42 van de 60 vragen. Elke vraag heeft precies 4 mogelijke antwoorden waarvan er één het beste antwoord is.

Direct na het afronden van het examen krijg je de uitslag. Als je bent geslaagd, krijg je toegang tot je certificaat en social badges. 

Op verzoek kunnen we een examensessie met papieren examens organiseren. Als je hierover meer wilt weten neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Ook voor andere vragen over het Agile Foundation examen kan je hier terecht.

Jezelf voorbereiden op het examen

Tijdens je voorbereiding op het examen ga je jezelf bekend maken met de begrippen rond het agile gedachtegoed. We raden daarbij géén specifieke boeken, artikelen of blogs aan. We willen je namelijk niet beperken in wat jij denkt te moeten leren om te slagen voor het examen. Om je op weg te helpen is in de syllabus wel een lijst met suggesties opgenomen.

Gebruik de syllabus als gids op jouw Agile reis. Als je er klaar voor bent kan je je kennis testen met het proefexamen.  

De vragen in het proefexamen zijn van hetzelfde niveau als de vragen in het echte examen. Het echte examen bevat 60 vragen waarvoor je 60 minuten de tijd krijgt.

Veel plezier en succes met de voorbereidingen!

Disclaimer – het komt je niet aanwaaien

Wees je bewust van het feit dat er GEEN GARANTIE is dat je voor het examen slaagt. Zelfs niet als je een super-de-luxe, ultra-dure 2-daagse training hebt gevolgd. Wij hebben géén partnerships met specifieke partijen die agile trainingen aanbieden. Certify to Inspire is een onafhankelijk kwaliteitslabel. Bij ons bekende trainers die lid zijn van het Agile Consortium worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Wij controleren echter NIET de kwaliteit van hun trainingen. 

Agile leren kennen kan best wat tijd in beslag nemen. Wees dus geduldig. We raden je aan kennis op te doen in de breedte en meerdere bronnen te raadplegen, maar uiteindelijk ben jij zelf degene die bepaalt hoe je het aanpakt.

Ben jij een trainer?

Ben jij trainer en help je studenten bij de voorbereiding op het Agile Foundation examen? We nodigen je uit om je bij ons als trainer te registreren. Gebruik hiervoor het email adres onder aan de pagina. Wij leren graag van jouw feedback, en we kunnen je tijdig informeren over aankomende wijzigingen in de examenstof.

Testimonial

Aanmelden

Wil jij een agile examen doen, of wil je meer informatie?
Stuur ons een mail:
info@agileconsortium.nl of bel ons +31 (0)342 47 51 53

Scroll to Top